Innovationsstöd

Innovationsstöd för utvecklingen av ekosystemtjänster

Delstudie 4

Har du en idé som berör havsmiljö, vattenresurs, vattenhushållning, vattenbruk eller andra ekosystemtjänster? Eller söker du nya affärsmöjligheter som möjliggör sysselsättning i de tre skärgårdarna – Stockholm, Åboland och/eller Åland? Då kan detta vara något för dig.

Under januari och februari 2020 genomför vi flera aktiviteter i syfte att stärka etablerade och framtida entreprenörer i Tre Skärgårdar:

  • Innovationsworkshop med entreprenörsstudenterna på Yrkeshögskolan Novia
  • 30 januari – Innovationsworkshop under SPIRA Framtidsforum i Pargas
  • 11 februari – Innovationsworkshop i Nynäshamn. Läs mer här.

De två datumsatta workshoparna är öppna för alla människor och organisationer som har idéer om nya produkter, tjänster, arbetssätt mm som berör havsmiljö, vattenresurs, vattenhushållning, vattenbruk eller andra ekosystemtjänster. Kanske är du företagare, men entreprenörer med idéer finns också i andra sammanhang, exempelvis inom offentliga verksamheter eller i föreningslivet.

Vid dessa tillfällen kommer vi att med hjälp av enkla metoder och verktyg arbeta med konkret affärsutveckling. Vi kommer också att ha med oss ett antal framtida affärsmöjligheter som kan vara värda att utforska. Fokus ligger på att utveckla den egna innovationsförmågan i arbetet med den egna affärsutvecklingen. Deltagarna får också möjligheter att ta del av skräddarsydd fortsatt innovationsrådgivning per telefon vid två tillfällen helt kostnadsfritt.

Arbetet leds av Lisa Johnsson, Hans Björkman och Bodil Sandén, erfarna innovationsledare från Coinnovate i samarbete med Anthesis.

Kontakta bodil@coinnovate.se eller lisa@coinnovate.se om du vill veta mer.