Slutkonferens 10-11 september

Slutkonferensen för projekt Tre Skärgårdar hölls i digital form den 10 och 11 september.

På konferensen deltog bl.a. generaldirektör Jakob Granit och ytterligare ett femtital engagerade och intresserade personer från såväl Sverige som Åland och Finland. Intressanta presentationer av hela projektet gjordes av Anthesis. Vi fick höra reflektioner och kommentarer kring projektet och dess rekommendationer från bl.a. Havsmiljöinstitutet, IOC/Unesco samt Nordiska skärgårdssamarbetet. Det parallella benet i projektet om Digitaliseringen och AI presenterade sina resultat.

Nedan finns ett kortreferat från konferensen. Samtliga presentationer från konferensen redovisas nedan. På sidan Delstudier finns samtliga rapporter tillgängliga. Mer om konferensen finns på Havs- och vattenmyndighetens hemsida, här.

Kortreferat

Presentationer från konferensen – Svenska

Torsdag

Fredag

Conference Presentations -English

Video IOC/Unesco

Video ”Habitability Plan”

Christian Pleijel – This short video tells about the ”Habitability Plan” the people of Kökar island in the Baltic Sea have developed.

Det som avgör om en liten ö är ett hållbart samhälle eller inte är om den är bobar. Om de som är födda och uppvuxna på ön vill bo kvar eller flytta tillbaka, om nya familjer flyttar in, om det finns barn i skolan, om det finns arbete, bostäder, förbindelser, service och trygghet – då är ön ett levande samhälle. Om det finns folk som bor på ön året om, en blandad befolkning i alla åldrar, av alla kön, ursprung och åsikter, så är den bobar. Det är den viktigaste och mest konkreta delen av hållbarhet. Är den inte bobar har den ingen bärkraft och kommer att föråldras och avfolkas. 

2 svar på ”Slutkonferens 10-11 september”

Kommentarer är stängda.